09 October, 2009

Educational Blogging Competition 2009


Baru-baru Pusat ICT UPSI telah mengadakan Pihak UPSI mengadakan pertandingan Blog di dalam pendidikan. Dalam ertikata sebenarnya, menggunakan blog sebagai platform ataupun tools dalam pendidikan. Pertandingan ini merupakan salah satu wadah untuk merealisasikan impian murni dan dapat menarik minat masyarakat sekitar untuk menyokong pembudayaan ICT di kawasan Tanjong Malim.
ictday Edublogcompet
ThinkingSebenarnya penulis sendiri tak tahu mengenai kewujudan pertandingan tersebut  walaupun belajar kat sini. Sahabat penulis iaitu Saudara Azlanlin melalui ruangan Shoutmix yang memaklumkan kepada penulis .. Terima kasih kepada beliau. Di peringkat awal tu malaslah juga nak masuk sebab dan berbulan tak update, sibuk dengan penulisan tesis dan pembentangan.tapi akhirnya hantarlah juga… Lagipun blog dah ade.. hanya submit je.. Tapi terpaksa le update sikit..
SurprisedTerkejut juga bila Pihak ICT UPSI menghubungi penulis melalui telefon.. mengatakan blog penulis merupakan antara 7 pemenang dalam pertandingan tersebut. Alhamdulillah.. bila diumumkan.. dapat le hadiah saguhati..Syukurle.. sebab.. yang masuk pertandingan tu..hebat-hebat juga. Tempat pertama di menangi oleh Sifoo Bestari …Ke 2 Science For Future dan ke 3 Halaman Sains&Matematik Apa-apapun.. terimakasih kepada pihak ICT UPSI….